Az Év Boltja 2019

Az Élelmiszer szaklap idén ötödször hirdeti meg Az Év Boltja versenyét. A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország meghatározott szempontok szerint legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit, illetve, hogy a vásárlóbarátság, az árukínálat, a fenntarthatóság, a szolgáltatások színvonala, az üzlet belső kialakítása, különleges megoldásainak és szolgáltatásainak figyelembevételével felhívja a figyelmet a legkiemelkedőbb kereskedelmi egységekre. A pályázatokat 2019. február 22-ig, 18 óráig várjuk! A versenyre 11 főkategóriában nevezhetnek üzletek, illetve az azokat működtető láncok.

Újdonság idén, az Év Online Boltja kategória!

Ebbe a kategóriába azok az internetes felületek nevezhetnek, ahol a webáruházban tényleges termék vagy szolgáltatás értékesítése folyik.
A verseny fő kategóriái:
– ON – kizárólag online térben működő webshopok, webáruházak
– ON + OFF – online és offline üzlettel egyaránt rendelkező webáruházak

Alkategóriák:
1. Élelmiszerek, tartós élelmiszerek
2. Műszaki cikkek
3. Vegyiárú, kozmetikumok
A beadott pályaműveket részben a kereskedelemben, illetve az FMCG-gyártói szektorban ismert és elismert szakemberekből és kreatív, illetve kommunikációs szakemberekből álló zsűri, részben pedig az Élelmiszer Online-on zajló közönségszavazás keretében, a tágabb értelemben vett FMCG szakma képviselői és a vásárlók értékelik és díjazzák. A versenyre pályázhat minden Magyarországon, a nevezési időszak alatt működő kisebb-nagyobb, elsődlegesen élelmiszert, illetve egyéb FMCG-terméket forgalmazó kiskereskedelmi egység üzemeltetője.
A nevezéseket folyamatosan várjuk!
Az online közönségszavazást a nevezési határidő lezárása után, az Élelmiszer online felületén rendezzük meg, ahol 2019. április első hetében lehet értékelni a versenyre beérkezett boltokat.
A nevezés ingyenes, egyetlen feltétele az elektronikus nevezési űrlap kitöltése és a dokumentációk feltöltése. 

A verseny menete:
– nevezési határidő: február 22.
– online zsűrizés: március 8-március 19.
– személyes zsűrizés: március 26.
– közönségszavazás: április 1-12.
– díjátadó: április 25.

Fődíjak
Minden kategóriában egy arany díjat ítélünk oda, de a zsűri fenntartja a jogot, hogy egyes kategóriákban, ha úgy látja jónak, akár több díjat is odaítéljen, illetve arra is, hogy bizonyos díjakat ne osszon ki. 
A nyerteseket bemutatjuk az Élelmiszer szaklapban és az Élelmiszer Online-on. Az adott kategória nyertese használhatja “Az Év Boltja 2019” címet a kommunikációjában és üzleteiben “Az Év Boltja 2019” logót.
A verseny szakmai zsűrije fenntartja a jogot, hogy a beérkezett anyagok alapján, a pályamunkák ismeretében kiossza “Az év kiskereskedelmi lánca” díjat.

KÜLÖNDÍJAK
1.) Közönségszavazás
A közönségszavazás során összesen egy díjat adunk az összes kategóriába érkezett nevezések közül annak, aki az interneten a legtöbb szavazatot kapta.
2.) Az Év Boltja 2019 NÉBIH különdíj
Az Év Boltja 2019 verseny szakmai partnereként a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal különdíjat ajánlott fel azoknak az üzleteknek, amelyek a helyi termékek népszerűsítését is fontosnak tartják.
Az alábbi értékelési szempontok megadását kérjük a különdíjra pályázó kereskedelmi egységektől:
– a teljes élelmiszer szortimentre vetítve hány százalék a hazai előállítású termékek aránya;
– az alábbiak közül mely termékkategóriákban és milyen arányban érhetőek el hazai előállítású termékek: 
– kenyér és pékáruk,
– tej és tejtermékek,
– friss zöldség és gyümölcs,
– zöldség és gyümölcs konzervek, 
– hús és húskészítmények,
– tojás,
– étolaj és zsiradékok,
– alkoholtartalmú és alkoholmentes italok,
– édességek
– kérjük megadni, hogy a fentieken kívül van-e olyan élelmiszerkategória, amelyben nagyobb arányban vannak jelen a hazai előállítású termékek a külföldihez képest.
A különdíjra pályázók esetében a NÉBIH fenntartja a jogot, hogy a pályázatban foglalt információk hitelességéről – a különdíj nyertese/nyertesei esetében – meggyőződhessen.
3.) Az Év Boltja 2019 Élelmiszer szaklap friss áru különdíj
A tavalyi évhez hasonlóan az Élelmiszer szaklap idén is különdíjjal jutalmazza a nevező üzletek friss áru termékeinek (pékáru, húsáru, zöldség-gyümölcs, tejtermékek) választékát, kihelyezését, speciális megoldásait, különleges termékeik jelenlétét a teljes kínálatban.

Kritériumok a különdíjhoz:
– Az üzlet teljes árukínálatából milyen arányt képviselnek összességében a friss áruk százalékos arányban?
– A friss árukon belül milyen arányt képviselnek (%-ban) a pékáruk, húsáruk, zöldség-gyümölcs, tejtermékek?
– A friss áruk minőségének, frissességének megőrzése érdekében milyen kihelyezést alkalmaznak az üzletben?
– Vevői tájékoztatás eszközei: pl. a származási hely megjelölésén túl egyéb, a friss árukra vonatkozó információkat alkalmaznak-e?
https://azevboltja.elelmiszer.hu/altalanos-informaciok

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink