Európai Szolidaritási Testület – Szolidaritási projektek

Szolidaritási projekteket az Európai Szolidaritási Testület portálján regisztrált legalább öt fiatal által alkotott csoport valósíthat meg azzal a céllal, hogy közösségükben a legfontosabb kihívásokra reagáljanak. Szolidaritási projektekben szervezetek befogadó szervezetként vállalhatnak szerepet. A szolidaritási projektek célja, hogy az Európai Unió és az Európai Szolidaritási Testület elveit és értékeit figyelembe véve helyi, közösségi problémákra nyújtsanak megoldást, miközben lehetőséget adnak arra, hogy a 18-30 éves fiatalok kezdeményező készsége fejlődjön. 

2. A pályázásra jogosultak köre
Szolidaritási projektet az Európai Szolidaritási Testület portálján regisztrált legalább 5 fiatal által alkotott csoport valósíthat meg azzal a céllal, hogy közösségükben a legfontosabb kihívásokra reagáljanak. Szolidaritási projektekben szervezetek csak befogadó szervezetként vállalhatnak szerepet a fiatalok csoportjának adminisztrációs és pénzügyi folyamatait segítve; a projekt céljairól és megvalósításának módjáról a fiatalok csoportja dönt. 

3. Támogatható tevékenységek
A szolidaritási projektnek közvetlenül kapcsolódnia kell ahhoz a helyi közösséghez, ahol a fiatal résztvevők élnek, hogy a körülöttük lévő kihívásokra tudjanak reagálni, emellett egyes projektek regionális vagy akár nemzeti kérdésekkel is foglalkozhatnak. A szolidaritási projektnek a helyi kihívások kezelésével együtt hordoznia kell az európai dimenziót az európai szinten meghatározott prioritások bevonása révén. A projektek 2-12 hónapig tarthatnak és a résztvevő fiatalok lakóhelyének megfelelő országban kell megvalósulniuk. 

4. A programban részt vevő országok
Az Európai Unió tagállamai.

5. Pályázati feltételek
A Pályázati útmutató Solidarity Projects c. fejezete tartalmazza.

6. A támogatás mértéke
Az Európai Szolidaritási Testület a projekt hosszától függően havonta 500 euró projektmenedzsment támogatást nyújt a fiatalok csoportjának. Emellett lehetőség van coach felkérésére, aki az esetleges konfliktusok, problémák megoldásában segítheti a fiatalok csoportját. A hátrányos helyzetű fiatalok részvételét támogató költségeket 100%-osan megtéríti a program.

7. A pályázás menete
A pályázás menetéről a http://www.eusolidaritycorps.hu weboldalon olvashatnak.
8. A pályázatok beadásának határideje: 2019. október 1. 12 óra (brüsszeli idő)
További információk a http://www.eusolidaritycorps.hu weboldalon olvashatók!
https://tka.hu/palyazatok/11489/europai-szolidaritasi-testulet—szolidaritasi-projektek

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink