Légy te a Professzor!

Pályázati kiírás “Légy te a Professzor!” Ifjúsági pályázat kísérleti eszköz, szemléltető modell vagy makett megtervezésére és megvalósítására – Öveges József szellemiségében. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő pályázatot hirdet általános- és középiskolások számára kísérleti eszköz, szemléltető modell vagy makett megtervezésére és megvalósítására a 40 éve elhunyt Öveges József professzor emlékének tisztelegve.  Az általános iskolák 5. és 6. évfolyamából elsősorban makettek és működő modellek készítését várjuk, a 7. évfolyamtól a 12. évfolyamig saját tervezésű kísérleti eszközök, működő modellek alkotását javasoljuk.

 


Ennek megfelelően a pályázatot három kategóriában hirdetjük meg:
– 5-6. évfolyam,
– 7-8. évfolyam és
– 9-12. évfolyam.

Nevezni lehet csapatban és egyénileg is. Szaktanár, felnőtt segítségét kérhetik a pályázók (nem kizáró ok). Minden csapatról a nevezés mellé kérünk egy fényképet is. Egy csapat több pályaművel is pályázhat.

Minden kategória győztes 100 000 forint jutalomban részesül, továbbá a helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.
A pályázat kapcsolódik a Fesztivál tematikájához, célja, hogy az elkészült pályaművek valamilyen természeti jelenséget mutassanak be. 
A pályaművek foglalkozhatnak a “klasszikus” vizes kísérletekkel (pl. Heron-kút, önmagát tápláló szökőkút, “működő” vízerőmű, ami valamilyen munkát végez stb.), illetve eredeti módon modellezhetnek, vagy magyarázhatnak természeti jelenségeket. A témába belefér az energia/megújuló energia témakörében létrejövő kísérleti összeállítás is.
Mivel a Fesztivál 2019. évi kiemelt szakmai témája a víz, ezért a legjobb vizes témájú pályamű különdíjat kap!
Fontosnak érezzük, hogy a pályaművekben megjelenjen Öveges József szellemisége: pl. az alkotások nem drága, “új” alkotóelemekből, hanem újrahasznosított “hulladékból”, kis költségvetésből, de jelentős innovációval készüljenek (természetesen ez nem elvárás).
Technikai megkötés nincs: kiemelt a biztonság, a szállíthatóság és a kreativitás.

Nevezés:
Nevezési időszak: 2019. március 01.-április 15.
Nevezni a tervezett pályamű leírásával, tervrajzával (méretarányok megadásával) és a pályázó fényképével (egyéni vagy csapatos) lehet a weboldalon az online nevezési lap kitöltésével, (http://www.godollofilmfest.com).
A legjobb pályaműveket meghívjuk a Fesztiválra, ahol egy kiállítás keretén belül bemutatásra kerülnek.
Sikeres pályázatról 2019. április 31-ig értesítjük ki a pályázókat. 
A pályaműveknek 2019. május 23-ig kell megérkezniük Gödöllőre. Pontos címet és részleteket a kiértesítő levélben küldünk ki. (Amennyiben szükséges, várjuk a pályázót is a pályamű felállításához).
A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el a Fesztivál első napján, május 24-én. A zsűri döntéséről a pályázókat aznap levélben és/vagy telefonon értesítjük. Díjátadóra 2019. május 26-án 14 órától kerül sor.
http://www.godollofilmfest.com

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink