LifeChanger Program

A United Way Magyarország a MetLife biztosítótársasággal közösen 2016 őszén indította el LifeChanger nevű programját, melynek célja az általános iskolás és gyermekotthonban élő gyermekek pénzügyi kultúrájának fejlesztése. Azóta 11 magyarországi általános iskolába vittük el a LifeChanger Programot, melyben összesen 1312 gyermek vett részt. A program során az iskolások játékos formában, valós élethelyzeteket és pénzügyi döntési helyzeteket modellezve ismerkednek meg a család pénzbeosztásának kihívásaival, a tudatos pénzügyi döntések fontosságával, valamint a jótékonyságról való közös gondolkodás során a felelős állampolgár szerepébe is belebújhatnak.

A program főhőse egy malacpersely, amely négy különböző rekeszével elősegíti a bevétel, a kiadás, a megtakarítás és a jótékonyság fogalomköreiben való tájékozódást.

A pénzügyek tudatos és magabiztos kezelése elengedhetetlen feltétele lesz annak, hogy a mai gyerekek felnőttként jól boldoguljanak majd az őket körülvevő komplex világban és képesek legyenek biztos kézzel irányítani a pénzügyeiket. Mivel Magyarországon a szülők többsége sajnos maga is hiányos pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, az általános iskolákra ezen a téren is több feladat hárul. A United Way Magyarország és a MetLife ebben szeretné támogatni az általános iskolákat azzal, hogy a 2018/2019-es tanévben is folytatja a LifeChanger programot.

A LifeChanger 2019 elnevezéssel egy új pályázati lehetőséget írtunk ki, ezúttal az általános iskolás korú gyerekek pénzügyi kultúrájának fejlesztése céljából. Amennyiben korábban iskolád még nem nyert a LifeChanger pályázaton, várjuk pályázatotokat! A pályázati kiírást és a pályázati adatlapot a United Way Magyarország weboldalán elérhetővé tettük. A program céljairól és hangulatáról készült videót itt érhető el.

A szervezetről: A United Way Magyarország a világ legnagyobb, magánadományokból fenntartott civil szervezete, a 130 éves több mint 40 országban működő United Way nemzetközi hálózatának tagja. Magyarországi alapítása óta komoly szerepet játszik a civil társadalom fejlesztésében, nevéhez fűződik az 1%-os törvény kezdeményezése. Tevékenysége fókuszában az oktatás áll, pénzügyi oktatási, balesetmegelőzési és értő olvasóvá nevelő programjain keresztül évente közel 300 általános iskolában segíti elő a gyerekek sikeres felnőtté válását. Elkötelezett az önkéntesség ügye mellett, programjait évente több, mint 1000 önkéntes bevonásával valósítja meg.
Pályázni 2019. január 20-ig lehet.
A programról bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://www.unitedway.hu/lifechanger-program-2019-tavasz/ 

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink