Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram minisztériumokban, fővárosi és megyei kormányhivatalokban kínál szakmai gyakorlati lehetőséget a nemzeti közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára. A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja: Szakmai gyakorlati lehetőség biztosítása a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára, akik több hónapra bekapcsolódhatnak a központi vagy területi közigazgatási intézményekben – minisztériumokban és kormányhivatalokban – folyó mindennapi munkába. A közigazgatás megújítása fiatal munkatársak bevonásával, szemléleti és módszertani modernizálás. Az ösztöndíjasokat személyes mentorok segítik mindennapi munkájukban. Társadalmi integráció, utánpótlás: a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja és a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram legjobb elemeit megtartva a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram céljai között szerepel a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók esélyegyenlőségének elősegítése, számukra munkatapasztalat biztosítása, illetve a vidéken élő kvalifikált fiatalok közigazgatási karrierjének elindítása.


A 2020. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram jelentkezési időszaka elindult, 2019. szeptember 5. napjától 2019. október 15. napján 24:00 óráig lehet jelentkezni!

A kapcsolódó főbb információk a pályázatról
Pályázni kizárólag elektronikus formában, a http://www.mkop.hu oldal “Jelentkezés” menüpontban lehetséges.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumok csatolása szükséges:
– magyar nyelvű önéletrajz, formátum: .doc, .docx, .pdf;
– a felsőfokú iskolai végzettséget igazoló diploma (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél), formátum: .doc, .docx, .pdf;
– tárgyalóképes angol vagy francia vagy német nyelvtudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány* (államilag elismert, legalább B2 szintű komplex nyelvvizsga vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható) formátum: .doc, .docx, .pdf.
Fontos!

Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudjuk elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldését és véglegesítését, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!
Ha jelentkezése kapcsán bármilyen kérdés, probléma merülne fel, kérjük, írjon az mko@me.gov.hu e-mail címre.
*Amennyiben a pályázó a minimálisan elvárt nyelvtudás mellett további nyelvvizsgával rendelkezik, akkor ezekfeltöltését egy dokumentumba szerkesztve kérjük.
Pályázni a http://www.mkop.hu oldal “Jelentkezés” menüpontjában lehet.
Diplomás, idegen nyelveket beszélő magyar fiatalok számára
Időtartama: 10 hónap;
Az ösztöndíjasok 7 hónapot a magyar központi közigazgatásban – minisztériumokban -, 3 hónapot pedig az Európai Unió valamelyik tagállamának közigazgatási intézményében töltenek, teljes munkaidőben
Az ösztöndíj havi összege: 250 000 Ft, amely adó- és járulékmentes
A 2020. évi program időtartama: 2020. január 1.-2020. október 31.
https://osztondijprogram.kormany.hu/

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink