Pályázat nemzetközi csoportos kiállításon való részvételre

Jelentős szín Nemzetközi fotókiállítás 2019. augusztus 1-24. A színhasználat szempontjából két csoportra lehet osztani a fotókat. A színes fotográfia technológiájának elterjedésével a színes lett a fényképezés alapbeállítása. Azok a képek tartoznak tehát az egyik csoportba, amelyeken a színek – például a képet a fekete-fehér változatával összehasonlítva – nem bírnak külön jelentéssel, hanem a digitális film- és fotótechnológia elterjedésével egyszerűen csak színesben készültek.

Ezek az „alapból színes” képek. Másrészről viszont a színek központi jelentőséggel rendelkezhetnek a kép értelmezése szempontjából akár a hatás szintjén, akár szimbolikus, pszichológiai, társadalmi, kompozíciós szempontból. Ezek a fotók nem tudnak ugyanolyan módon hatni, mint a fekete-fehér változatuk: nemcsak a technológia nyújtotta lehetőségek miatt színesek, hanem mert a szín jelentésalkotó és ezáltal fontos alkotórésze a képnek. Ezek a fotók szándékoltan és külön jelentéssel bővülő módon színesek. 
A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája a színek jelenősége. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki jelentőséget tulajdonít a színek használatának, legyen az bármilyen szín, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma a lehető legtágabban értendő. Műfaji és stílusbeli megkötések nélkül a pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére. 

A pályázatra beérkezett munkák közül egy nyertes (‘juror’s choice’) kap díjat, és további három alkotás részesül elismerésben (‘honourable mention’). A pályázat nyertese három alkalommal részvételi díj megfizetése nélkül vehet részt a PH21 Galéria következő tematikus pályázatain. 

A határidőt követő 7-10 napon belül az összes jelentkezőt értesítjük.

Határidő: 2019. június 24. 
A pályázat témája: ‘Jelentős szín’ 
További információ: https://www.ph21gallery.com/cfe-colour-19 

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink