Safer Internet Day

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a 2019-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából videópályázatot ír ki hazai általános iskolások és középiskolások számára.
A verseny célja az, hogy a fiatalokat, a “digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortárssegítésre.
Videópályázatunkkal a fiatal felhasználókat szeretnénk aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra bátran merjenek reagálni.

Világszerte egyre ismertebbek a fiatalok körében a véleményformálók, az influencerek. Ők olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra, így saját látásmódjukkal, egyedi hangjukkal tömegek véleményét, gondolkodásmódját tudják alakítani.
A világháló helyet és teret is biztosít arra, hogy hasznos információkatosszunk meg másokkal, segítsünk egymásnak, de veszélyeket is rejt. Az általunk megosztott pozitív tartalmakkal tehetjük jobbá az internetet.

Verseny leírása
Készíts egy legfeljebb 3 perces rövidfilmet, amelyben influencerként meséled el rajongóidnak egy barátod történetét, akinek személyes adataival nemrég visszaéltek a világhálón. Mit tanácsolsz neki és rajongóidnak, mit lehetne tenni ilyen esetben? Mit tehetnének annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő, és mi a te véleményed erről a történetről.
A teljes történetet neked magadnak kell kitalálnod. Figyelj arra, hogy a 3 perces kisfilm a barátoddal megtörtént esetről szóljon, és te úgy szólja követőidhez, mint Magyarország egyik legnépszerűbb influencere.

Kik jelentkezhetnek?
1. Általános iskola alsó-tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)
2. Általános iskolafelső tagozatos tanulói (5-8. évfolyam)
3. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

Határidők
Beküldési határidő: 2019. január 25., éjfél

Nyeremény
A beérkezett munkákat szakmai zsűribírálja el. A győztesekpénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére. Ennek időpontja 2019. február 5., helyszíne Budapest. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogjuk!

Két korcsoportban díjazzuk a pályamunkákat: külön az általános iskolásokat, és külön a középiskolásokat
I. díj: 50 000Ft
II. díj: 40 000Ft
III. díj: 30 000Ft
IV- VII. díj: 10 000 Ft
A pályamunkák elkészítésekor tudomásul kell venni, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni!

Lebonyolítás
A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek nyomon.

A videópályázatra érkező kisfilmeket a sip@gyermekmento.hu központi címre várjuk!
Eredményhirdetés: 2019. február 5. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)
Díjátadás: Budapest, 2019. február 5.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához
A jelentkezési lapon kívül kérjük, hogy minden pályázó küldje el a hozzájárulási nyomtatványt is!
További információ a Biztonságosabb Internet Napról: http://www.saferinternetday.org/web/guest/home

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Plus (SIP) programban tudatosság-növelő központként és konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretnénk elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Célunk, hogy egyszerre hívjuk fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsük meg azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.
Szervezetünk 2019-től működteti a hotlinet is, ahol a felhasználók bejelenthetik a káros és illegális tartamlakat. http://www.biztonsagosinternet.hu

Partnerünk:
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: Lelkisegély-vonal és online tanácsadás gyerekeknek, 116-111, http://www.kek-vonal.hu

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink