Színházi program fiataloknak

Bizonyára ismerősen cseng Alapítványunk “civilfejlesztő” műhelye: a CivilVezetők Klubja név. Havonta megtartott Klubnapjaink során, aktuális vagy éppen rég elfeledett, de fontos témákban osztjuk meg tapasztalatainkat, tanulunk egymástól és alkalmanként meghívott előadóktól is. Több alkalommal foglalkoztunk a szervezetek humán erőforrás nehézségeivel és közösen mindig arra a megállapításra kellett jussunk, hogy legfőbb gondunk az utánpótlás biztosítása. Miután elméleti síkon végigjártuk a megoldási lehetőségeket, már “csak” a tettek hiányoznak.

Bár utánpótlást biztosítani nem tudunk, de ha már a szervezetnek sikerült egy-egy fiatalt “behálóznia”, mi vállaljuk, hogy segítünk jó vezetőt faragni belőle. Azért, hogy küldetésünkhöz híven segítsünk benneteket a vezetői utánpótlás-nevelésben, programot indítunk a szervezetek munkájában részt vevő fiatalok számára. A három pilléren nyugvó program célja, hogy különböző, élménydús módszerekkel segítse a fiatalok felkészítését a szervezetvezetői munkára – amely szemléletet és tudást nem csak a civil szektorban, de az üzleti- és magánéletben egyaránt hasznosíthatják.

A program 3 eleme:
1. Érzékenyítés a társadalmi kihívásokra, azok felismerése, elemzése.
Módszer: színházlátogatás, feldolgozás
2. Junior Vezetői Klub havi 1 alkalommal
Módszer: Közösségépítés, tapasztalatok megosztása, szükséglet- és igényfelmérés, tervezés
3. Tudástranszfer (menedzsment ismeretek, vezetői ismeretek, tárgyalástechnika, válságmenedzsment stb.)
Módszer: tréningek, előadások, önképzés

A programra egyesületenként 2-3 fő, 16-28 éves fiatal jelentkezhet,

határidő: 2016. december 4. 23,59 óra.

A jelentkezéshez beküldendő a jelentkező fiataltól egy motivációs levél, a szervezettől pedig a mellékelt űrlap kitöltve.

A jelentkezéseket alapítványunk CVK munkacsoportja bírálja el, a döntésről a jelentkezőket december 8-ig értesítjük.
A program első eseménye egy budapesti színházlátogatás: december 11-én 15 órakor azIgenis miniszterelnök úr! című darabot nézzük meg Alföldi Róbert főszereplésével.

Arra bíztatunk benneteket, hogy éljetek a lehetőséggel, szólítsátok meg a fiatalokat, akikre számítotok a jövőben, hiszen ez a program minden segítséget megad nekik ahhoz, hogy tudatos, jó vezetőkké váljanak. Fontosnak tartjuk, hogy egy-egy szervezettől legalább ketten jöjjenek, még jobb, ha hárman, akik egymást támogatva nagyobb biztonsággal mernek majd feladatokat vállalni. A keret 25-30 fő, de bízunk abban, hogy ők majd képesek lesznek a megszerzett tudás és szemlélet átadására, kortársaik megszólítására, ezzel a szervezetek tagságának fiatalítására.

http://www.civilseged.hu/index.php/magunkrol/rolunk-irtak/160-junior-civilvezetok-klubja-2

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési lap


 

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink