Vedd a kezedbe a Jövő(de)t!

Középiskolás vagy és foglalkoztat a pályaválasztás? Jó lenne előtte minél több szakmával megismerkedni, sőt akár vállalkozóként is próbára tenni magad? Akkor köztünk a helyed! Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes “Vedd a kezedbe a jövő(de)t!” programjára! Vegyél részt vállalkozói csoportokban, látogass meg izgalmas cégeket, hogy jobban megismerd önmagad és tudatosabban dönthess a jövődről! Mi vár rád? – Részt vehetsz a Vállalkozói Klubok egyikében, ahol a Design Thinking módszere segítségével csapatban dolgozhatsz egy szívedhez közel álló projekt megvalósításáért. Több mint 4 hónapon át, az ötlettől az üzleti tervig elsajátíthatod azt a tudást, ami egy vállalkozás, akár a saját vállalkozásod elindításához szükséges.

– Megismerheted startupper és nagyvállalati mentorok karrierútjait és segítségükkel olyan 21. századi tudásra és készségekre tehetsz szert, amelyekre mindenképpen szükséged lesz majd, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként képzeled el magad.
– Munkahelylátogatások, job shadowing lehetőségek nagyvállalatoknál és startupoknál.
– Inspiráló közösség, egyetemi helyszínek

Mit várunk tőled?
– Jelentkezz, és ha bekerülsz a programba, akkor szánj időt a saját fejlődésedre! A program első 4,5 hónapja heti legalább 4 órás időbefektetést igényel, cserébe nagyon sokat fejlődsz és olyan területeken is kipróbálhatod magad, amelyekre az iskolai keretek csak ritkán nyújtanak lehetőséget.
– Legyél csapatjátékos, hiszen az erős csapatoké a jövő!

Izgalmasan hangzik? Tedd meg az első lépést és jelentkezz most a Vállalkozói Klubok valamelyikébe! Érdeklődési körödnek megfelelően az alábbi klubok közül választhatsz:
1. A jövő társadalmi innovátorai
Foglalkoztatnak a társadalmi problémák, szeretnél változást hozni a világba és jó lenne ehhez társakat is találni? Akkor ez a klub neked szól! A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak, melyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen a társadalmi innovátorok közé tartozni, jelentkezz, és társaiddal együtt lépjetek rá erre az izgalmas útra, amelyen társadalmi vállalkozók kísérnek majd.
2. Fogyasztói- és dizájntermékek
Számos olyan fogyasztói- és dizájntermékkel találkozhattok az utcán, ami nem csak szép, de egyben hasznos is az emberek számára. Azonban rengeteg terület – mint például az egészségügy, a divat, a közlekedés és sorolhatnánk tovább – arra vár, hogy új termékeket találjatok fel. Kísérletezünk, prototípusokat építünk, 3D-nyomtatunk és ha ügyesen dolgoztok, a program végére a kezetekbe foghatjátok saját terméketeket. Tetszik? Jelentkezz!

A vállalkozói klubok 2019. február elejétől 2019. május végéig tartanak.
A jelentkezés feltételei
Várunk, ha 16-19 éves vagy, középiskolába jársz, és hetente legalább 4 extra órát tudsz fektetni a saját fejlődésedbe. A klubok ingyenesek, a jelentkezéshez mindössze a jelentkezési lapot kell kitöltened, és egy önéletrajzot küldened a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre január 20-ig, majd figyelned az email fiókodat, az eredményről január végéig értesítünk!

Hogyan tudsz jelentkezni?
Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával, és önéletrajz elküldésével.
Kitöltésnél a következő szempontokra érdemes figyelned, a jelentkezésed elbírálása ezek alapján fog történni:
– Írj részletes bemutatkozást, készíts igényes önéletrajzot!
– Gondold át és fejtsd ki, hogy miért szeretnél jelentkezni a programba, mi motivál, mit szeretnél elérni!
– Válaszolj a klub témájához kapcsolódó kérdésre a saját szavaiddal, saját ötleteid alapján!
– Gondold át, hogy részt tudsz-e venni a programban a négy hónap során és tudsz energiát fektetni a társaiddal közös munkába!

Tervezett program:
A program során heti rendszerességgel találkoztok a mentorokkal és diáktársaitokkal.
A jövő társadalmi innovátorai klubot keddenként, a Fogyasztói és dizájntermékek klubot keddenként vagy szerdánként tartjuk. Mindkét klub időpontja iskolaidő utánra esik, a kezdési időpontot közösen határozzátok meg a startup hétvégén.
A klub foglalkozások a február 9-10-én a startup hétvége keretében kezdődnek (opcionálisan az február 4-i héten egy bevezető alkalommal), a program május végével zárul.
A klubokon és a kiegészítő programokon való részvétel után május végére felkészültek lesztek arra, hogy kialakult startup ötletetek legyen, és elinduljatok a megvalósítás útján.
Ha szeretnél még többet kihozni magadból, a program ideje alatt további lehetőségeket biztosítunk arra, hogy elmélyedj a munkavállalás világában, esetleg megtaláld életed hivatását. Pályaorientációs, önismereti foglalkozások, izgalmas céges látogatások várnak rád. Részletek a program indulásakor.
http://www.unitedway.hu/vedd-a-kezedbe-a-jovodet-2019/

   
Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. Ford, Henry
   
Kiemelt partnerünk
Kiemelt partnerünk
Pályázat keresés
   
   
   
Partnereink